REFERENSER

Webstatus Kundrecensioner

flag_denmark
flag_norway
flag_ireland
flag_sweden
References_se_Smhi

SMHI – Media
Ett långvarigt och lyckat samarbete! Vi har haft ett gott samarbete med Userneeds under flera år. Lätt att implementera och bra förankring från Userneeds sidan kring utformning av enkät. Bra support, vilket vår Kundtjänst uppskattat. På senare år har vi även utvecklat innehållet i enkäten i samarbete med Userneeds vilket gett oss utökade möjligheter till analys.

Resultatet från enkäten används som mätetal för att ha koll på de långsiktiga trenderna för användarnas attityd kring vår webbplats. Hittills har vi sett en positiv utveckling, vilket är trevligt. Men mer viktigt är att vi får ut konkreta uppslag till vad vi ska rikta in våra resurser på i förbättringsarbetet för att få maximal effekt för användarna.”

– Leif Stenbom
Webbkoordinator/Web coordinator, SMHI

References_se_Apollo

Apollo – Resebranschen
Ett verktyg som gav oss många insikter! Webstatus är ett av de verktyg och metoder vi använder för att arbeta kundcentrerat. Deras webbenkät gav oss många insikter och genomgången av resultatet gav oss stort värde och hjälp att förbättra vår webbplats. Userneeds är mycket flexibla och hjälpsamma, både inför och efter genomförd undersökning.”

– Daniel Larsson
Head of digital channels, Apollo

References_se_RegionSkåne

Region Skåne – Offentlig sektor
Stora möjligheter för djupare analys! Userneeds användarundersökningar har varit ett bra sätt för oss att få användarnas syn på vilka förbättringsområden vi bör fokusera på. Samtidigt som de resultat som redovisas är översiktliga och greppbara, har det varit ett stort plus att vi fått tillgång till all data och på egen hand kunnat göra djupare analyser av särskilda områden.”

– Magnus Heide
Plattformsansvarig, Region Skåne

References_se_Conrad

Conrad – E-handel
Väldigt intressant! Det var väldigt intressant att få information kring våra potentiella kunder, de som har kommit till vår sida men som ännu inte gjort något köp. Vi fick information som ålder och kön, i vilket ärende de besöker sidan och framförallt vad de tyckte om vår sida och anledningen till varför de inte gjort något köp än. Intressant var även att kunna se hur åsikterna skiljer sig åt mellan de kunder som har gjort ett köp och de som ännu inte gjort det. Vi kunde på ett bra sätt se vart våra styrkor och svagheter ligger gentemot andra e-handlare. Vad vi måste bli bättre på för att få nya kunder och för att göra våra befintliga kunder mer nöjda.”

– Kristin Sjödahl
Online marketing, Conrad

References_se_Reisegiganten

Reisegiganten – Resebranschen
En uppskattad fullservicelösning! Reisegiganten har i samarbete med Userneeds genomfört besöksundersökningar för företagets sju webbplatser i Sverige, Norge och Danmark. Samarbetet har fungerat mycket bra och har gett en hel del intressant data kring utveckling och förbättringspotential av produkter och funktionalitet men också förslag på kundgrupper där det finns tillväxtpotential. Speciellt de gemensamma analyserna och den avslutande presentationen på huvudkontoret har varit mycket uppskattade”

– Jacob Molin
Senior Content Manager, Reisegiganten

References_se_Södertälje

Södertälje Kommun – Offentlig sektor
Bra underlag för både löpande förvaltning och större projekt! Vi har genomfört tre undersökningar i samarbete med Webstatus och är mycket nöjda med samarbetet både inför och efter genomförd undersökning. Userneeds vet vad de håller på med och visar stort engagemang för oss som kund. Vi har haft mycket stor nytta av alla våra undersökningar och använt resultaten både som stöd för löpande förvaltning och som underlag för större projekt. Extra plus är den benchmark mot andra kommuner som erbjuds via Webstatus.”

– Kristina Karlander
Webbstrateg, Södertälje Kommun