Tietosuojaseloste

Userneedsin tietosuojaseloste on kuvaus siitä, mitä tietoja sinusta jää vierailtuasi Userneedsin verkkosivustolla tai täytettyäsi Userneedsin kyselyitä ja liityttyäsi paneeliin.

Jos sinulla on kysymyksiä käsittelystä, voit aina ottaa yhteyttä Userneedsiin sähköpostitse osoitteessa info@userneeds.fi tai tietosuojavaltuutetultamme sähköpostitse osoitteessa Jon.Lauritzen@dlapiper.com.

1. Miten Userneeds käsittelee henkilötietojasi?

Analysointitoimintaamme liittyen sinulla on mahdollisuus tarjota moninaista tietoa itsestäsi. Tarkka tieto vaihtelee riippuen suhteestasi meihin ja kyselyyn, johon osallistut, mutta Userneeds käsittelee henkilötietojasi yleisesti seuraaviin tarkoituksiin:

  • Anonymisoitujen ja pseydonomisoitujen analyysien valmistelu, mitkä toimitetaan asiakkaillemme
  • Jäsenhallinta ja jäsentuki
  • Userneedsin markkinointi
  • Työnhaku ja rekrytointi (jos lähetät meille työhakemuksesi)
  • Yhteistyökumppanien hallinnointi (jos olet Userneedsin asiakas tai hankkija/toimittaja)

Voit lukea enemmän henkilötietojen hankinnastamme seuraavissa luvuissa.  Huomioithan, että kaikki tilanteet, tietokategoriat, tiedon vastaanottajat tai tiedon käsittelyn tavat eivät välttämättä koske sinua.

Userneeds kerää tietoa sekä aktiivisesti että passiivisesti. Aktiivinen tiedonkeruu tapahtuu, kun annat tietoa itsestäsi, esimerkiksi kun täytät kyselylomakkeen tai muokkaamalla käyttäjäprofiiliasi  jäsensivuilla. Passiivinen tiedonkeruu tapahtuu automaattisesti keräämällä tiettyä tietoa. Passiivinen tiedonkeruu saatetaan tehdä IP-osoitteen keräämisellä, selaintietojen käyttämisellä ja määrittämällä ajan, jolloin vierailit sivustolla.

1.1. Jos täytät kyselyjämme

Userneedsin kyselyihin vastaaminen on aina vapaaehtoista, olitpa jäsen tai et. Voit lopettaa kyselyyn vastaamisen milloin tahansa, jos et halua vastata tiettyyn kysymykseen. Vaillinaiset vastaukset tullaan säännönmukaisesti poistamaan.

Miksi me keräämme tietoa?
Tietojenkeruun tarkoituksena on tehdä kyselyjä ja luoda statistiikkaa eri olosuhteissa ja eri mieltymyksistä tietyissä väestöryhmissä. Kyselyt tehdään yleensä Userneedsin asiakkaiden toimeksiantoina.

Miten me olemme luvallisia keräämään tietoa?
Jos olet paneelijäsen, laillinen perusta henkilötietojen käsittelyyn on täyttää sopimus sinun ja Userneedsin välillä (katso GDPR artikla 6(1)(b)).

Muissa kysymyksissä laillinen peruste henkilötietojen käsittelyyn on suostumuksessasi (katso GDPR artikla 6(1)(a)).

Jos kyselyn vastaaminen loppuun asti edellyttää arkaluontoisten henkilötietojen käsittelemistä, laillinen peruste on aina antamasi suostumus (katso GDPR artikla 9(1)(a)).

Voit aina peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin (katso osio 4 alla).

Mitä tietoa käytetään ja mistä tieto saadaan?
Osallistuessasi Userneedsin kyselyihin keräämme sekä passiivista että aktiivista tietoa kuten yllä on mainittu. Aktiivinen tieto on vastauksesi kyselyssä kysyttyihin kysymyksiin. Tätä tietoa ei yleensä pysty yhdistämään sinuun.

Kuinka kauan tietoja säilytetään?
Tietoja säilytetään 5 vuotta, jonka jälkeen ne tuhotaan tai anonymisoidaan.

Kenen kanssa tieto jaetaan?

Vastauksesi jaetaan ainoastaan tavalla, josta et tule tunnistetuksi. Esim. Nimesi, sähköpostiosoitteesi ja mahdollinen muu tieto, josta sinut voidaan tunnistaa. Anonymisoitu tai pseydonomisoitu vastaus voidaan tässä tapauksessa jakaa asiakkaan kanssa, joka tilasi kyselyn. Kuitenkin katso osio 2 alla pseydonomisoidut kyselyvastastaukset numeroituina alla.

1.2.  Jos osallistut jäsenpaneeleihimme

Userneedsin paneelijäsenyys on vapaaehtoista. Yksilöt, jotka osallistuvat Userneedsin jäsenpaneeliin täyttävät jäsenprofiilin. Varmistaaksemme edustavat väestökattauksen Userneedsin paneelissa, vain kutsun saaneet henkilöt voivat tulla jäseniksi.

Rekistöityminen koostuu kahdesta vaiheesta, niin sanotusta “double opt-in” prosessista. Liittyessäsi paneeliin tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, johon lähetämme vahvistuslinkin. Tällä prosessilla varmistetaan, että paneeliin liittyvä henkilö on kyseisen sähköpostiosoitteen haltija. Userneeds lähettää liittymiskutsuja paneeliin tietyllä aikavälillä. Jos henkilö ei rekisteröidy tai irtisanoutuu kyseisellä aikavälillä, Userneeds poistaa henkilön sähköpostiosoitteen.

 Voit erota Userneedsin paneelista milloin tahansa. Opt-out prosessi on kaksivaiheinen prosessi, joka varmistaa, että oikea jäsen eroaa. Tämä on osittain siksi, että eronneet jäsenet menettävät ansaitsemansa pisteet, ja siksikin, että Userneedsille on tärkeä varmistaa, etteivät jäsenet menetä virheellisesti pisteitään tai tiliä väärinkäytettäessä. Eronneet jäsenet eivät enää saa kyselykutsuja Userneedsiltä.

Miksi me keräämme tietoja?

Henkilötietojen keruun tarkoituksena on hallinnoida jäsenyyttäsi, kutsua sinut kyselyihin, jotka sopivat sinulle, kommunikointi ja markkinointitarkoitus, jos annat suostumuksesi.

Lisäksi käytämme profiilitietojasi lähettääksemme sopivia kyselyjä ja antaaksemme pisteitä suoritetuista/vastatuista kyselyistä. Saadut pisteet voidaan käyttää ehdoissamme sovituilla tavoillla, esim. Lahjakortteihin, hyväntekeväisyyteen tai osallistumalla kilpailuihin.

Kyselyvastauksiesi keräämisen tarkoitus on teetättää tilastollisia kyselyjä, joita asiakkaamme ovat meiltä tilanneet.

Kuinka olemme saaneet luvan tiedonkeruuseen?
Laillinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn on täyttää sopimus sinun ja Userneedsin välillä (katso GDPR artikla 6(1)(b)) ja myös suostumuksesi (katso GDPR artikla 6(1)(a)).

Muissa kysymyksissä laillinen peruste henkilötietojen keruuseen on suostumuksesi (katso GDPR artikla 6(1)(a)).

Jos kyselyn vastaaminen loppuun asti edellyttää arkaluontoisten henkilötietojen käsittelemistä, laillinen peruste on aina antamasi suostumus (katso GDPR artikla 9(1)(a)).

Voit aina peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin (katso osio 4 alla).

Mitä tietoa käytetään ja mistä se tulee?
Tullaksesi jäseneksi sinun täytyy jakaa joitain vähittäistietoja itsestäsi, jotta jäsenyys voisi toimia. Tämä sisältää sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, asuinpaikkasi (maa, asuinkunta ja postinumero) jne. Lisäksi voit täyttää lisätietoja profiiliisi, esim. Ammattisi ja matkustottumuksiasi.

Jos vastaat kyselyihin, Userneeds voi myös käyttää tietoja, jotka olet jakanut meille, sisältäen arkaluontoista henkilökohtaista tietoa kiinnostuksen kohteistasi, asenteistasi politiikkaan ja talouteen, terveystietojasi jne. Yksityiskohdat riippuvat tutkimuksen tarkoituksesta.

Miten kauan tietoja säilytään?
Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi niin kauan kuin olet jäsen. Jos eroat tai jäsenyytesi päättyy muulla tavoin, poistamme profiilitietosi, kun se ei ole enää Userneedsille tarpeen käsitellä tietoja. Kyselyvastaukset ovat pseydonomisoituja.

Kenen kanssa tieto jaetaan?
Userneeds käyttää tietoa myös kohderyhmien rekrytointiin  ja syvähaastatteluihin, joissa asiakas tarvitsee nimet ja taustatietoja niistä, jotka osallistuvat näihin haastatteluihin. Näissä tapauksissa  on aina selvää, kuka vastaanottaa tiedot ja sinulta kysytään suostumus tiedon julkistamiseen. Tämä suostumus sopii ainoastaan tähän tutkimukseen ja ei tuleviin tutkimuksiin.

Profilointi ja automaattiset päätökset
Userneeds luo profiilin sinusta valitakseen sinut tiettyihin kyselyihin ja lähettääkseen sinulle sopivia kyselyjä. Profiloinnilla ei ole laillisia seuraamuksia tai vastaavasti merkittävää vaikutusta sinuun henkilönä.

1.3. Jos olet U Eye Paneelin jäsen

Jos olet U Eye Paneelin jäsen, sinulle lähetetään silmänliikekamera suorittaaksesi tutkimuksia. Voit lukea enemmän silmänliikekameran toiminnasta tästä ja tästä.

Miksi me keräämme tietoja?
Tiedonkeruun tarkoituksena on ainoastaan parantaa asiakkaidemme nettisivuja ja mainontaa, joilla vierailet ja joita näet. Teemme tämän asiakkaamme puolesta.

Miten olemme luvallisia keräämään tietoa?
Laillinen peruste henkilötietojesi keräämiseen on suostumuksesi (katso GDPR artikla 6(1)(a)).

Voit aina peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin (katso osio 4 alla).

Mitä tietoja käytetään ja mistä se saadaan?
Silmänliikekamera, jonka saat käyttöösi, seuraa silmänliikettäsi katsellessasi tietokoneesi näyttöä ja yhdistää tiedot näyttösi sisällöstä siihen, miten liikuttelet tietokoneen hiirtä. Lisäksi koneesi kovalevyn tietoa kerätään koneeseesi asennetun ohjelman avulla.

Joskus saat ratkaistavaksesi erityistehtäviä. Jos osallistut tällaiseen tehtävään, näyttösi videoidaan tehtävän ajan. Videotiedosto lähetetään Userneedsille muun kerätyn tiedon kanssa.

Joissain tapauksissa saatamme pyytää sinua aktivoimaan webbikameran (tietokoneeseesi sisäänrakennettu kamera) havainnoidaksemme ilmeitäsi ja reaktioitasi analysoidaksemme sitä, miten sisältö vaikuttaa sinuun tunnetasolla. Jos hyväksyt tämän, ohjelmisto analysoi nauhoituksia ja muuntaa ne numeerisiksi arvoiksi, jotka lähetetään Userneedsille. Kuvat, joita sinusta otetaan eivät tallennu tietokoneellesi eikä niitä lähetetä Userneedsille (vain numeeriset arvot analyysista jaetaan Userneedsin kanssa).

Miten kauan tietoja säilytetään?
Tietoja säilytetään 5 vuotta ja sen jälkeen ne joko poistetaan tai anonymisoidaan.

Kenen kanssa tietoa jaetaan?
Kerätty tieto jaetaan vain anonymisoituna muotona – mikä tarkoittaa sitä, että kukaan ei voi tunnistaa sinua henkilönä tietoihin perustuen.

1.4. Jos vierailet sivuillamme

Kun vierailet Userneedsin nettisivuilla, jätät jälkeesi elektronia jälkiä, jotka Userneeds säilyttää.

Miksi me keräämme tietoa?
Tiedonkeruun tarkoituksena on luoda statistiikkaa siitä, miten sivuja käytetään ja myös turvallisuuden tähden. IP-osoitteiden, selaintietojen ja sivuilla vierailuajankohdan keräämisen tarkoituksina ovat tilastojen luonti, tietoturvallisuus ja nettisivujen ja jäsensivujen jatkuva parantaminen.

Miten me olemme luvallisia keräämään tietoja?
Jos hyväksyt evästeiden käytön, laillinen peruste tietojenkeruuseen ja käsittelyyn on suostumuksesi (katso GDPR artikla 6(1)(a)).

Muu kerätty tieto käsitellään laillisten kiinnostuksen kohteidemme  perusteella, joihin kuuluvat nettisivujemme toiminta ja se, että sivumme säilyvät turvallisena käyttää (katso GDPR artikla 6(1)(f)).

Mitä tietoja käytetään ja mistä se saadaan?
Sinun IP-osoitteesi, selaintietosi ja sivuilla vierailuajankohta ja millä sivuilla olet vieraillut.

Miten kauan tietoja säilytetään?

Tietoja säilytetään 2 vuotta, jonka jälkeen ne poistetaan tai anonymisoidaan.

2. Miten Userneeds suojaa sinusta kerätyn tiedon? 

Userneedsillä me panostamme suuresti hyvään suhteeseen jokaisen paneelijäsen kanssa. Siksi meille on tärkeää, että prosessimme ovat avoimia ja läpinäkyviä. Userneedsin paneelijäsenien ja vastaajien täytyy voida luottaa siihen, että nämä standardit pitävät. Tästä syystä jäsenet ovat aina tervetulleita kirjoittamaan Userneedsin paneelineuvojille, minkä tahansa kysymyksen ilmaantuessa.

Userneeds käsittelee henkilötietojasi aina GDPR:n mukaisesti ja lain mukaan. Lain tarkoituksena on suojella ihmisten yksityisyyttä ja tanskalainen tietosuojatoimija varmistaa, että lakia noudatetaan.

Userneeds on ESOMARIN jäsen. ESOMAR on luonut kansainvälisen säännöstön markkina- ja yhteiskunnallista tutkimusta varten. ESOMAR on julkaissut eettiset standardit muun muassa henkilötietojen suojelemiseksi. Userneeds noudattaa ESOMARin eettisiä sännöstöjä, jotka löytyvät täältä: ICC/ESOMAR International Code on Market, Opinion and Social Research and Data Analytics.

Userneeds on laatinut yksityisyyttä koskevan käytännön, joka takaa sen noudattavan niin lainsäädäntöä kuin alan standardejakin sekä takaa Userneedsin käytäntöjen läpinäkyvyyden sekä kunnioituksen tietosuojaa kohtaan. Käytäntö takaa myös Userneedsin korkeat eettiset standardit ja ohjesäännöstön noudattamisen henkilötietoja käsitellessä. Jäsenten ja vastaajien näkökulma huomioidaan aina henkilötietoja käsitellessä.

Pidämme Userneedsillä tärkeänä hyvän suhteen ylläpitämistä jokaisen paneelimme jäsenen kanssa ja meille on siksi tärkeää pitää prosessimme mahdollisimman avoimina ja läpinäkyvinä.

Userneeds käyttää anonymisointia ja pseydonomisointia suojellakseen sinusta kerättyä tietoa:

Tietojen anonyymiys
Userneeds luovuttaa tiedot kumppaneilleen tai asiakkailleen anonyymeinä. Tämä tarkoittaa, että henkilötiedot, joiden avulla yksittäiset henkilöt ovat tunnistettavissa, poistetaan ja näin ollen vastauksia ja vastaajia on mahdoton jäljittää.

Peitenimi
Joissakin tapauksissa kyselyissä esitetään jatkokysymyksiä. Tällaisissa tilanteissa Userneedsin kumppaneille luovutetaan tietoja, joissa jokainen vastaus on numeroitu. Userneeds tallentaa nämä numerot ja niitä vastaavat jäsennumerot rajalliseksi ajaksi. Näin vastaajille luodaan peitenimi heidän henkilötietojensa suojelemiseksi.

Tiedot tallennetaan turvallisesti rajalliseksi ajaksi ja vain Userneedsillä on pääsy näihin tietoihin. Tämä antaa Userneedsille mahdollisuuden kysyä lisäkysymyksiä tietyiltä jäseniltä ja luovuttaa vastaukset asiakkaalle tämän jälkeen. Vastaajien henkilöllisyyttä ei kuitenkaan paljasteta asiakkaille tai kolmansille osapuolille. Koska Userneeds pystyy yksilöimään panelistinumeron ja kyselyn, tietoa ei anonymisoida GDPD:ään liittyen. Asiakas ei saa käsiinsä yksilöityä panelistinumeroa, vain kyselynumeron. Asiakas ei voi identifioida panelistia tai osallistujaa (ei vaikka osallistuisi useampaan kyselyyn), sillä vastauksille annetaan yksilöity numerotunniste joka kyselyssä. Tämä on pseydonymisointia.

Userneeds ei luovuta henkilötietoja asiakkaalle (poislukien ainutkertaiset, pseudonymisoidut numerot, jotka vastauksillesi on annettu) ellei henkilö ole antanut suostumusta tai muuta läsnäolevaa laillista perustetta.

3. Missä tietoja säilytetään ja käsitellään? 

Userneeds ei isännöi sen omia IT-järjestelmiä. Me käytämme lukuisia IT-palveluntarjoajia (dataprosessoijia) henkilötietojen käsittelyyn ja säilyttämiseen, jotka on kuvattu tässä tietosuojaselosteessa.

Userneeds on solminut tietojenkäsittelysopimuksia näiden palveluntarjoajien kanssa. Sopimukset velvoittavat tietojen kerääjää toimimaan sopimuksen mukaisesti käsitellessään henkilökohtaisia tietoja Userneedsin puolesta. Täten tiedonkäsittelijä voi laillisesti käsitellä vain niitä tietoja sinusta kuin mitä Userneeds on määrittänyt.

4. Kuka on vastuussa sinusta kerättyjen tietojen käsittelemisestä?

Tietohallinnoija henkilötietojen käsittelyssä niin kuin on tässä tietosuojaselosteessa kuvattu, on:

Userneeds A/S
CVR-nr. 26336295
Købmagergade 60, toinen krs.
DK-1150 Kööpenhamina, Tanska
info@userneeds.fi

Userneeds on vahvasti keskittynyt suojaamaan henkilötietojasi ja oikeuksiasi, siksi olemme nimenneet tietosuojavaltuutetun, jonka tehtävänä on varmistaa se, että Userneeds noudattaa yllämainittuja periaatteita ja lakia.

Tämä samainen tietosuojavaltuutettu vastaa myös lisäkysymyksiisi tästä selosteesta, henkilötietojesi käsittelystä ja oikeuksistasi. Löydät tietosuojavaltuutetun yhteystiedot alla:

Jon Lauritzen
Rådhuspladsen 4
DK-1150 Kööpenhamina, Tanska
E-mail: Jon.Lauritzen@dlapiper.com
Puh.: +45 4073 5816

Keskitymme Userneedsillä panelisteihimme ja hyvän yhteydenpidon ylläpitämiseen. Toivomme siis, että löysit vastaukset kysymyksiisi tältä sivulta. Jos sinulle tulee muuta kysyttävää, tai haluat antaa palautetta Userneedsille henkilötietojen käsittelystä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Löydät yhteystietomme tämän sivun yläosasta.

5. Oikeutesi

Sinulla on oikeus saada tietoa henkilötiedoistasi, joita Userneedsillä sinusta on ja mahdollisesti korjata niitä. Voit nähdä perusjäsentietosi jäsensivuillasi, joilla voit mysös korjata tietojasi, jos ne ovat virheellisiä. Jos sinulla on kysymyksiä tähän liittyen, ethän epäröi ottaa yhteyttä Userneedsiin, joka voi myös muokata tai poistaa tietoja sinusta.

Jos et enää halua vastaanottaa sähköpostia Userneedsiltä, voit irtisanoutua painamalla irtisanoutumispainiketta, joka löytyy lähettämiemme sähköpostien loppuosasta. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Userneedsiin. Kun irtisanoudut, menetät jäsenyytesi aikana keräämäsi pisteet.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi keräämistä joissain olosuhteissa tai rajoittaa tietojen käyttöä.

Voit käyttää oikeuttasi ottamalla yhteyttä meihin osoitteessa info@userneeds.fi  tai tietosuojavaltuutettuumme Jon.Lauritzen@dlapiper.com.

Voit lukea lisää oikeuksistasi Danish Data Protection Agency’s website-sivuilla.

Lopuksi lisättäköön, että sinulla on oikeus valittaa Danish Data Protection Agencylle (Suomessa Kuluttajariitalautakunta).

6. Päivitys

Userneeds arvioi ja päivittää tietosuojaselostettaan jatkuvasti. Siksi sinun pitäisi säännöllisesti tarkastaa tämä seloste muutoksien varalta, jotka voivat vaikuttaa henkilökohtaisten tietojesi käsittelyyn.

 

Viimeksi päivitetty: 15. lokakuuta 2020.